• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Полтавщина долучилася до проєкту на підтримку керамістів Донеччини

В онлайн-форматі відбувся круглий стіл «Кераміка Донеччини: сьогодення та майбутнє. Регіональний та національний аспекти». Його організували в межах реалізації проєкту «Збереження та популяризація керамічної спадщини Донеччини». До обговорення долучилися представники Міністерства економіки України, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Полтавської, Донецької, Дніпропетровської ОВА, Дружківської, Опішнянської та Слов’янської громад, керамісти, представники бізнесу. На зібранні обговорили спільні заходи підтримки та стимулювання виробників кераміки Донеччини, актуальні потреби підприємців, посилення ролі галузі в сусідніх регіонах.

Заступник начальника Полтавської ОВА Максим Калінін наголосив, що область є одним із осередків гончарства України. Опішнянська кераміка входить до національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України та ТОП-5 туристичних магнітів області. Крім національного музею гончарства в Опішнянській громаді створене перше комунальне підприємство із виготовлення кераміки «Опішнянська артіль». Саме тому наш регіон обрали для участі в пілотному проєкті.
«Полтавщина готова розвивати гончарну галузь як традиційне українське ремесло, що забезпечує не тільки збереження історії, а і робочих місць із унікальними навичками. Також адміністрація всебічно підтримує бізнес, зокрема й релокований. Розроблена обласна програма, в межах якої за кошти обласного бюджету відшкодовують вартість комунальних послуг, орендну плату та вартість обладнання», – сказав Максим Калінін.
Як зауважила координатора проєкту Марія Савка, до повномасштабного вторгнення саме Слов'янськ був центром кераміки, найбільшим постачальником гончарних виробів на український ринок.
«Сьогодні Донеччина переживає тяжкі випробування, пов'язані з діями російського агресора, та економічну нестабільність. Повномасштабна війна завдала великих втрат, а, часом, безповоротних й керамічній галузі. Власне, проєкт збереження та структуризація керамічної спадщини області націлений на підтримку керамістів», – сказала Марія Савка.
Заступник міністра економіки України Тетяна Бережна розповіла про інструменти підтримки бізнесу на державному рівні.
«Міністерство економіки зараз вкладає багато зусиль у те, щоб кожен представник українського бізнесу, який займається виробництвом чи переробкою, міг отримати доступ до фінансування. Наразі таких можливостей достатньо. Це різні програми підтримки ветеранського бізнесу, кредитування, ґранти на відшкодування обладнання та інше», – розповіла Тетяна Бережна.
Обговорили й інші заходи, передбачені проєктом. Зокрема, виготовлення мотиваційних відеороликів, створених на історіях керамістів із Донеччини. Проведення двох стаді-турів до Дніпра та Опішні, де керамісти відвідають підприємства з виробництва кераміки та познайомляться з місцевими майстрами. Як підсумок – проведення міжрегіонального форуму в Дніпрі з представленням керамічних виробів та практичних майстер-класів.
Проєкт «Збереження та популяризація керамічної спадщини Донеччини» реалізують у межах ініціативи міжнародної технічної допомоги «Зміцнення громадської довіри», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk