• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

У Полтаві відбувся семінар-тренінг «Освітні втрати. Хто винен і що робити?»

У Полтавській академії неперервної освіти ім. М. В. Остроградського провели семінар-тренінг «Освітні втрати. Хто винен і що робити?». У заході взяли участь 317 учителів початкових класів закладів загальної середньої освіти Полтавської області.

Навчання в умовах війни ­­­– це складно, і як наслідок, у дітей виникають прогалини у знаннях, які треба поступово вирівнювати. Але часом вчитель губиться: що робити саме йому, не чекаючи на масштабні проєкти та накази згори. Під час війни в пріоритеті – безпека дітей та психоемоційна стабільність. Тому навчання дещо відходить на другий план. Відповідно, у дітей з’являються прогалини в знаннях, а вчителі намагаються вмістити шкільну програму в уроки без повітряних тривог. 

Мета семінару – добір практичних рекомендацій, що допоможуть під час пошуку і визначення найбільш ефективних шляхів подолання освітніх втрат.

Учасники семінару шукали відповіді на запитання: як краще вчителю діагностувати освітні втрати у своєму класі; що в цьому напрямку можуть організувати вчитель, школа; як краще мотивувати учнів наздогнати прогалини; чи може вчитель скоротити наступний матеріал, аби повторити пропущене.

Також було висвітлено низку питань: «Про проведення моніторингу початкової освіти» (завідувачка відділу освітньої аналітики ПАНО ім. М. В. Остроградського Олена Одарюк, заступник директора Дмитрівської ЗОШ І–ІІІ ст. Анна Овчаренко, учитель початкових класів Дмитрівської ЗОШ І–ІІІ ст Наталія Рак); «Про пілот ДПА-2024 у початковій школі» (учителі початкових класів ліцею № 31 м. Полтави Людмила Чуб, Олена Булига); «Досвід роботи з учнями в реаліях сьогодення» (учитель початкових класів Кременчуцького ліцею № 5 ім. Т. Г. Шевченка Олена Большакова); «Про участь у конкурсі «Учитель року» як  шлях до вершин успіху в учительській професії» (учитель початкових класів Недогарківської гімназії Піщанської сільської ради Юлія Ситюк); «Про організоване закінчення 2023–2024 навчального року» (методист ПАНО ім. М. В. Остроградського Марина Крилевець).

Image
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk