• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Ворожі атаки, енергетика, робота групи «Прозорість і підзвітність», обласний етап «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч» – Філіп Пронін підбив підсумки тижня

Начальник Полтавської ОВА Філіп Пронін підбив підсумки тижня.

Він зауважив, що росіяни продовжують атакувати. На минулих вихідних ворожі БпЛА пошкодили енергетичну інфраструктуру в одному з районів Полтавщини. На щастя, обійшлося без постраждалих.

«Наші мобільні вогневі групи були задіяні і на початку тижня – відпрацювали по двох групам ворожих БпЛА. Крім цього, вибухи чули в Миргородському районі. Руйнувань цивільної чи критичної інфраструктури не зафіксовано. Дякуємо нашим Силам оборони за захист!» – сказав Філіп Пронін.

Також упродовж тижня в області застосовували графіки аварійних і погодинних відключень електроенергії.

«Наголошую: енергетики постійно працюють над збалансуванням енергосистеми. Але їм потрібна допомога. Споживайте електроенергію ощадливо, особливо у пікові години», – сказав очільник області.

Крім того, Полтавщину з візитом відвідав голова «Укренерго» Володимир Кудрицький.

«Обговорили питання стабільності енергосистеми Полтавщини. У фокусі – захист об'єктів критичної інфраструктури, забезпечення альтернативними джерелами енергоживлення та підготовка до опалювального сезону. Активно працюємо в усіх напрямках», – зауважив Філіп Пронін.

В області критична інфраструктура має резервне живлення. Зокрема, заклади охорони здоров'я на 100 відсотків автономні. Окрім потужних генераторів, частина медичних установ мають сонячні панелі та акумулятори накопичення енергії.

«Таких результатів досягли завдяки спільним зусиллям обласної влади, Міністерства охорони здоровʼя, громад, міжнародних партнерів і соціально відповідального бізнесу», – акцентував Філіп Пронін.

Додав, що ще одним прикладом плідної співпраці є автомобілі для медико-соціальної допомоги дітям, які отримали медзаклади первинної ланки Полтавщини.

«Автівки використовуватимуть для візитів у віддалені населені пункти Сенчанської, Білицької та Гребінківської громад. Транспорт передав ЮНІСЕФ у межах спільної програми з Міністерством охорони здоровʼя. Дбаємо, аби наші діти мали найкращий догляд і послуги», – розповів начальник ОВА.

Також цього тижня робоча група «Прозорість і підзвітність» проаналізувала закупівлі Полтавської громади.

Зокрема, тендер КАТП-1628 щодо надання послуг із прибирання та підмітання вулиць. Фахівці Бюро економічної безпеки, аудитори й податківці детальніше переглянуть документальний, процедурний і ціновий аспекти.

Крім того, надали рекомендації за підсумками розгляду закупівлі послуг з юридичного консультування й представництва.

«Робоча група радить департаменту Полтавської міськради зменшити суму договору і звернути увагу на формування очікуваної вартості. Замовник опрацює надані зауваги, – сказав Філіп Пронін. – На різних рівнях пильнуємо, щоб бюджетні кошти використовували раціонально та прозоро».

У Полтаві розпочав роботу Молодіжний Хаб. Місце для неформального навчання та дозвілля у колі однодумців.
Створення сучасного і безбар’єрного простору – синергія зусиль обласної військової адміністрації, ЮНІСЕФ, іноземних донорів, громадських організацій й обласного молодіжного центру.

«Наша молодь готова втілювати різноманітні ініціативи. Наше завдання – ділитися досвідом і підтримувати», – додав Філіп Пронін.

Також цього тижня завершився обласний етап «Всеукраїнських шкільних ліг пліч-о-пліч». За путівку до національного фіналу змагалися 35 команд. Уже визначили переможців.

На національному рівні Полтавщину представлятимуть вихованці Опішнянського ліцею, Полтавського спортивного ліцею, Оболонського опорного закладу, а також три команди Ліцею №14 «Здоров'я» із Полтави.

Image
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk