• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Дмитро Лунін ознайомився з роботою обласного осередку з плавання

5 травня відбулася робоча зустріч першого заступника голови Полтавської облдержадміністрації Дмитра Луніна зі спортсменами та тренерами обласного осередку плавання, ДЮСШ №3 і Полтавської обласної школи вищої спортивної майстерності.

Обговорили розвиток і популяризацію плавання серед дітей та молоді, розбудову спортивної інфраструктури, проведення відкритих обласних, всеукраїнських турнірів із плавання на Полтавщині та участь плавців у чемпіонатах Європи та світу, різних кваліфікаційних міжнародних змаганнях.

Дмитро Лунін ознайомився з роботою обласного осередку з плавання та оглянув єдиний у країні 50-метровий спортивний басейн відкритого типу, який функціонує в Полтаві. На базі басейну діє спортзаклад, в якому тренуються 720 плавців.

Загалом в області – 11 спортивних басейнів різних форм власності, 10 із них 25-метрові. Нині на Полтавщині працюють 34 тренери з плавання, які виховують 1150 дітей-спортсменів.

Голова обласного осередку з плавання, суддя міжнародної категорії, директор ДЮСШ №3 Віктор Міць розповів про особливості тренування в «Дельфіні».

«У Полтаві не вистачає 50-метрового спортивного басейну закритого типу, адже взимку через погодні умови нам доводиться скорочувати тренування до 45 хвилин. Також спортсменам у відкритому басейні важко проводити тренування стартів із тумбочки, – говорить Віктор Міць. – Тому важливо, щоб басейн, який будують на вулиці Петра Юрченка, відповідав усім вимогам міжнародної федерації плавання FINA. Щоб у ньому і тренуватися можна було, і проводити національні та міжнародні змагання».

Дмитро Лунін повідомив, що вже цього року басейн добудують. З обласного бюджету виділено 23 мільйони гривень на продовження робіт у спорткомплексі. В ньому для зручності плавців обладнають і тренажерну залу, щоб після запливів переключатися на іншу фізичну активність.

Після завершення будівництва басейну буде змога залучати івенти до Полтавської області: проведення національних і міжнародних змагань із водних видів спорту підвищить авторитет Полтавщини, збірні команди інших областей зможуть проводити навчально-тренувальні збори, а спортсмени області – тренуватися на власній сучасній спортивній базі, не залишаючи осторонь спортсменів з інвалідністю, для яких доступність спортивної споруди, – це першочергово.

На зустрічі обговорили доцільність розміщення в новому спорткомплексі ДЮСШ чи ШВСМ. Не виключена можливість створення обласної спортивної школи з плавання на базі басейну.

Член олімпійської збірної команди України Любомир Лемешко розповів на зустрічі про свій досвід тренувань у США. Про систему підтримки перспективних спортсменів за кордоном.

В облдержадміністрації нині вивчають питання мотивації та заохочення плавців за кращі спортивні результати, зауважив Дмитро Лунін.

Досягнення плавців:

Лемешко Любомир – МС України, член олімпійської збірної України, учасник чемпіонату Європи та XXXI Олімпійських Ігор в Ріо-де-Жанейро 2016 року (Бразилія) та чемпіонату світу (Угорщина); абсолютний чемпіон області з плавання та багаторазовий чемпіон України;

Штанько Володимир – МС України, чемпіон Полтавської області серед молоді, багаторазовий призер чемпіонатів України, чемпіон України на дистанції 100 м вільним стилем, рекордсмен чемпіонату Полтавської області;

Тугай Валерія – МС України, призерка Полтавської області, призерка зимового чемпіонату України серед юніорів, неодноразова рекордсменка області;

Хмелевська Надія – МС України, переможниця та призерка чемпіонатів Полтавської області;

Дьяченко Марія – МС України, переможниця чемпіонатів Полтавської області, чемпіонка та призерка чемпіонату України серед юнаків (м. Бровари), входить до основного складу Національної збірної команди України з плавання. Призерка міжнародних змагань Multinations Swimming Meet Juniors.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk