• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

Previous Next

Проєкти ДФРР на 2022 рік мають бути комплексними, енергоефективними та доступними для осіб із інвалідністю

7 травня відбулося робоче засідання керівників структурних підрозділів Полтавської облдержадміністрації з питань подання та підготовки програм (проєктів), що можуть реалізуватися за рахунок коштів Державного фонду регіонального розвитку в 2022 році.

Провели засідання перший заступник голови облдержадміністрації Дмитро Лунін та заступник голови облдержадміністрації Катерина Рижеченко.

«Дуже важливо ретельно підготувати проєкти, щоб вони відповідали всім вимогам Мінрегіону. Часу залишилося не так багато, прошу до 11 травня обговорити з органами місцевого самоврядування стан готовності програм до подачі на конкурс та швидко врахувати всі нові вимоги, щоб полтавські проєкти були обов’язково відібрані», – сказав Дмитро Лунін.

Заступник директора Департаменту економічного розвитку, торгівлі та залучення інвестицій ПОДА Олена Онупко розповіла про зміни в подачі проєктів ДФРР на наступний рік.

«Мінрегіон визначив, що кошти ДФРР мають надаватися на проєкти, що прискорюють економічне зростання регіонів, розвиток мережі надання якісних послуг, та програми, що створюють додаткові робочі місця. Це розбудова структури індустріальних парків, створення центрів підтримки бізнесу, реалізація проєктів водопостачання та водовідведення, розбудова мережі технопарків, створення центрів креативної економіки, розвиток темпів зайнятості сільського населення», – повідомила Олена Онупко.

Щодо мережі надання якісних публічних послуг теж є чітка градація. Це можуть бути заклади освіти, дитсадки, НВК, ПТУ, спортивні споруди, ДЮСШ, басейни, спорткомплекси, майданчики, стадіони. Також проєкти можуть бути щодо комплексного відновлення закладів охорони здоров’я для надання вторинної та третинної (високоспеціалізованої) медичної допомоги. Може бути й розбудова мережі ЦНАП, надання послуг сільському населенню, створення центрів безпеки у громадах.

Усі проєкти ДФРР на 2022 рік треба подати до 15 червня. Із нового – вони мають бути з проєктно-кошторисною документацією, визначенням кошторису та проведеною експертизою.

Конкурсний відбір програм закінчиться до 1 серпня, а уже в грудні Мінрегіон має затвердити обраний перелік.

«Усі проєкти мають бути комплексними, з проведенням зовнішніх, внутрішніх робіт, закупівлею обладнання. Також вони мають бути енергоефективними та доступними для осіб із інвалідністю, – розповіла Олена Онупко. – Крім того, внесені зміни щодо терміну реалізації проєктів – від 1 до 3 років. Якщо проєкт передбачає фінансування 50 чи 100 мільйонів, термін реалізації може бути продовжено до 4 чи 5 років відповідно».

Подання програми здійснюватиметься через онлайн-платформу, але з обов’язковою перевіркою в паперовому вигляді в Полтавській облдержадміністрації.

Image

Анонси

27.04.2024 – Великодній ярмарок
Увага! Триває Всеукраїнський літературний конкурс ім. Олени Теліги та Олега Ольжича «Тільки тим дана перемога, хто у болі сміятися зміг»
1.03-1.04.2024 – Держкомтелерадіо оголошує прийом публіцистичних творів на здобуття премії імені Івана Франка у галузі інформаційної діяльності
5.03.2024 – Вінницький пресклуб запрошує журналістів і журналісток Полтавської області до участі в освітньому вебінарі на тему «Техніка перевірки фактів у боротьбі з дезінформацією для підготовки інформаційно-аналітичних матеріалів»
16-24.02.2024 – Національний тиждень читання поезії 2024: «Ріки незмінно течуть додому»
22.02.2024 – Вінницький прес-клуб організовує серію вебінарів для регіональних журналістів у межах проєкту «Розбудова толерантного інформаційного простору регіональними журналістами»
02.02.2024 - показ документального фільму «І кожна річка»
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
oda-ban2.png
oblrada2.png
ghestova_mova.jpg
other-tasks-metro-icon-1.png

Основні завдання Департаменту

  • забезпечення реалізації державної політики у сфері інформації, комунікацій з громадськістю;
  • сприяння реалізації конституційного права громадян на свободу слова та безперешкодній діяльності засобів масової інформації;
  • участь у формуванні та реалізації державної політики у сфері інформації і видавничої справи з метою повнішого задоволення потреби населення області в інформаційній та видавничій продукції;
  • здійснення заходів щодо розвитку інформаційного простору та інформаційної інфраструктури області;
  • аналіз і прогнозування суспільно-політичних процесів у регіоні;
  • проведення консультацій з громадськістю з питань формування та реалізації державної політики;
  • сприяння місцевим органам виконавчої влади у забезпеченні взаємодії з політичними партіями та громадськими організаціями.
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk