• +380 (0532) 56-17-18
  • info@adm-pl.gov.ua
  • Пн - Чт 9:00 - 18:00, Пт 9:00 - 16:45. На час карантину: пн-чт 8:00 до 17:00, пт з 8:00 до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45
Image

Для осіб із порушенням зору

6.12.2023 – презентація аудіоказки Вікторії Ділай «Різдвяний подарунок»

06 грудня 2023 року об 11:00 у Полтавській обласній універсальній науковій бібліотеці імені І. П. Котляревського (м. Полтава, вул. Небесної Сотні, 17, відділ дитячого простору, кім. 109) в межах ініційованої Українським інститутом книги Всеукраїнської інформаційно-просвітницької тематичної акції «Національний тиждень читання» та з нагоди дня Святого Миколая відбудеться презентація аудіоказки Вікторії Ділай «Різдвяний подарунок».

Цьогоріч гасло Акції – «Бути своїми», що означає зв’язок між поколіннями, подолання віддалі (котра насправді умовна) між літераторами й читачами, а також розуміння досвіду тих голосів, котрі подібні виклики часу вже пройшли.

Авторка Вікторія Ділай – бібліотекарка, молода мама, засновниця та головна редакторка Першої онлайн-радіостанції аудіокниг в Україні SLÚHAVKA, яка є інформаційним партнером щорічної Універсальної книжкової виставки-ярмарку «ПОШУК» (м.Полтава).

Перша аудіоказка авторки «Різдвяний подарунок» – історія про святвечірню магію людяності й віри, присвячена пам’яті бабусі Паремон Ганни Іванівни.

Різдво – час оповідок, де чарівне світло перемагає навіть найстрашніший морок безнадії. Сяйво вікна із різдвяником – найкращий маяк у похмурій хуртовині. У збіднілій господі сяє різдвяна зірка – чарівна квітка на підвіконні, яка дарує надію: те, що посіяно у святочну ніч, здатне множитися незліченними скарбами-врожаями цілісінький рік. Як і у біблійній притчі про чудо п’яти хлібин і двох рибин, огірок, який виростає посеред морозяної ночі, годує велику родину: відтепер на столі є харч, а змерзлі діти зодягнуті в новенькі свитки.

Казка поєднує добре знайомі мотиви: старший брат багатіє, доки молодший скніє в злиднях. Здається, що цю історію ми знаємо до найменшої літерки, а проте ця нова – інакша – версія казки дивує й розчулює. Слухаючи «Різдвяний подарунок», у кожному слові чуєш тихе потріскування старої долівки і рипіння гарби, навантаженої огірками й гарбузами, запах узвару з груш і шурхотіння сухого зерна до куті. Ця казка подарує теплі емоції та зігріє надією на краще.

 

Image
Image
Image
Всеукраїнська програма ментального здоров'я
Image
Image
13_poltavska.png
Image

СТОРІНКА ДЕПАРТАМЕНТУ У FACEBOOK

Відео youtube Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ПОлтавської облдержадміністрації
© 2018 Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Полтавської обласної державної адміністрації. Матеріали на сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Attribution 4.0 International license , якщо не вказано іншого. https://creativecommons.org/licenses/by/4.0/deed.uk